Švedska: "Tri osobe životno ugrožene, napadnute sekirom"

Zdravstveni zvaničnici u Švedskoj saopštili su da su životno ugrožene tri osobe koje je juče sekirom napao muškarac na jugu zemlje, prenosi AP.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE, file, illustration
EPA-EFE, file, illustration

Agencija navodi da je policija saopštila da je osumnjičeni napadač, muškarac u dvadesetim godinama, ranjen prilikom hapšenja i da se nalazi na lečenju u bolnici, a da se konferencija za štampu sa više detalja o napadu očekuje kasnije danas.

Policija je navela da je čovek, koji nije imenovan u skladu sa švedskim zakonom, od ranije poznat u njihovim evidencijama po manjim krivičnim delima, a list „Ekprešen“ preneo je da je osumnjičeni za napad 22-godišnjak iz Avganistana, prenosi AP.

Agencija navodi da su vlasti u regiji Jonkoping potvrdile da su u jučerašnjem napadu u gradiću Vetlanda, 190 kilometara jugoistočno od Geteborga dve osobe teško povređene, dve imaju umereno teške povrede, a da je još jedna osoba lakše povređena.

Švedski ministar unutrašnjih poslova Mikael Damberg rekao je danas za SVT da se slučaj istražuje kao pokušaj ubistva, ali da će se razmotriti svi aspekti, uključujući i to da li se radi o terorističkom napadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu