Potvrđeno za TV Prva: Uhapšeno petoro komunalnih milicajaca; "Ja sam poražen"

Beograd -- Rano jutros uhapšena su četvorica komunalnih milicajaca, a nakon njih i peti.

Izvor: B92, Tanjug, Prva
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Kako je izgledalo izvođenje uhapšenih policajaca pogledajte OVDE

Ranko Šekularac iz Komunalne milicije potvrdio za TV Prva da je rano jutros uhapšeno ukupno pet komunalnih milicajaca i da je to rezultat višemesecnog rada i operativne obrade. Oni se terete za krivična dela trgovine uticajem, kao i zloupotrebu službenog položaja.

Šekularac nije želeo da kaže o kojim konkretno delima se radi dok se ne ispoštuju sve procedure, najavljujući da će više informacija biti poznato u toku dana.

Kratko je prokomentarisao da je reakcija usledila nakon više pritužbi građana zbog nesavesnog vršenja poslova komunalne milicje, odnosno ne postupanja po pravilima službe.

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac je rekao da je na inicijativu Sektora unutrašnje kontrole te milicije, pre par meseci pokrenuta saradnja sa Sektorom unutrašnje kontrole i Odeljenjem za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Opredeljenje u radu Komunalne milicije je da budemo na usluzi građanima i da, kada postoje problemi u našim redovima, ne bežimo od toga da ih rešavamo", rekao je Divac.

Istakao je da 99 odsto komunalnih milicajaca pošteno i čestito obavlja svoj posao što se, dodaje, posebno vidi tokom pandemije korona virusa. "Jutros sam poražen zato što znam da u našim redovima postoje neki koji zloupotrebljavaju svrhu Komunalne milicije i trud i rad svih nas kako bi ovome gradu bilo bolje", rekao je Divac i zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova na pomoći koju pruža Komunalnoj miliciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu