Raspisan konkurs za upis u vojne škole

Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave na konkurs za upis u vojne škole koji je otvoren do 31. marta i postanu deo odvažnog stroja naše vojske.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

"Časni vojnički poziv biraju ljudi koji bezrezervno vole svoju otadžbinu. Patriotizam je presudni motiv i kod mladih kada donose odluku da se školuju kako bi služili svojoj Srbiji i pridružili se hrabrim redovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije", rekao je ministar Stefanović.

On je dodao da je upisati vojne škole veliki izazov, ali i da je vojska institucija u koju naš narod ima najveće poverenje, koje je zasluženo danonoćnim radom i istrajnom borbom za sigurnost Srbije.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Zato je privilegija biti deo jedne takve institucije. Mladi koji se odluče da upišu naše vojne škole, koje imaju izuzetnu reputaciju širom sveta, imaju priliku da steknu vrhunsko znanje i iskustvo i da se potom kontinuirano usavršavaju. Takođe, naše vojne škole nude i brojne prednosti, počev od besplatnih udzbenika preko besplatnog smeštaja i ishrane do sigurnog posla po završetku školovanja", rekao je ministar odbrane.

Da podsetimo, ovogodišnjim konkursom predviđen je upis za 210 budućih kadeta Vojne akademije i 40 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 90 učenika Vojne gimnazije i 60 učenika Srednje stručne vojne škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu