Milicija razbila korona-žurku na Starom sajmištu, u restoranu hotela 100 gostiju

Beograd -- Rano jutros, oko 01 i 30, komunalna milicija je razbila još jednu masovnu korona žurku na Starom sajmištu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
ilustracija: TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/ nr
ilustracija: TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/ nr

Pročitajte još:

Šta rade "korona" i "žurka" u istoj rečenici? "Ne podržavam vlasnike klubova, ali ih razumem"

Više od stotinu ljudi se okupilo u hangaru koji se nalazi u sklopu jedne firme, a nakon upada policija je ispraznila prostor.

"Žurka je bila organizovana u improvizovanom prostoru, u hangaru. Organizator je fizičko lice, kom je određeno zadržavanje. Nakon što smo ispraznili hangar, svima prisutnima smo napisali kazne za nenošenje maske", rekao nam je Ivan Divac, načelnik komunalne milicije.

Podsećamo, na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba donete su nove mere, pa je tokom dana vikenda zabranjen rad ugostiteljskih objekata posle 14 časova. To znači da će svi kafići, restorani, tržni centri, kladionice i teretane danas i sutra biti zatvoreni.

Ovakva odluka doneta je jer je kovid-statistika zabrinjavajuća. Ministarka Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba, rekla je juče da nema nijednog dela Srbije u kom nisu registrovani novozaraženi koronom, kao i da je više od 60 odsto inficiranih staro je između 20 i 60 godina, a osam odsto između 10 i 20. Iako je juče zabeležen pad broja novozaraženih za 249 - ukupno 3.339 od 14.128 testiranih, svi ostali parametri su pogoršani. Na respiratorima je 159 pacijenata, u kovid-bolnicama 3.876 obolelih, a preminulo je 16 ljudi.

Prema rečima dr Kisić Tepavčević, najviše obolelih smešteno je u kovid-bolnici u Batajnici - 425, zatim u "Štark areni" - 226, pa KBC Zemun 280, KBC "Dragiša Mišović" - 168, od čega 14 dece i osam majki, KC Vojvodine - 126, KC Niš - 110, KC Kragujevac - 170, Vranje 144...

U hotelu u Starom gradu 100 gostiju

Turistička inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda je sinoć, tokom kontrole poštovanja radnog vremena, zatekla oko 100 gostiju u restoranu koji posluje u okviru hotela na teritoriji opštine Stari grad, nakon dozvoljenog radnog vremena.

Kako je za Tanjug rečeno u tom sekretarijatu, vlasniku je napisan prekršajni nalog i naloženo je pražnjenje restorana.

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove dodaju da će i u narednom periodu nastaviti sa svakodnevnim kontrolama poštovanja propisanih mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu