Hitna reakcija Moskve: Bombardujete suverenu državu, preti ogroman konflikt

Moskva -- Rusija odmah reagovala na vest da je američki predsednik Džo Bajden naredio da se izvedu vazdušni udari na Siriju.

Izvor: Tanjug, Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/ rawf8
Ilustracija: Shutterstock/ rawf8

Ruski senator i predstavnik Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov izjavio da je u pitanju bombardovanje suverene države, preneo je Sputnjik.

"Ovaj napad je mimo svih zakona, Sirija je suverena država. Ne isključujem mogućnost da se zvanični Damask obrati Savetu bezbednosti sa zahtevom da se o ovom napadu razgovara na hitnom zasedanju", rekao je on.

Džabarov je rekao i da je ovo veoma opasna stvar i da može dovesti do eskalacije situacije u celom regionu. "Ovo sve može dovesti do konflikta velikih razmera", upozorio je Džabarov.

Nakon njega oglasila se i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je saopštila da Rusija najoštrije osuđuje američki vazdušni napad u Sirij.

"Najoštrije osuđujemo takve akcije. Pozivamo na bezuslovno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije", rekla je Zaharova.

Ona je ponovila ruski stav da je svaki pokušaj pretvaranja sirijske teritorije u arenu za postizanje geopolitičkih poena neprihvatljiv, prenosi Tas.

Kremlj je saopštio da pažljivo prati situaciju u Siriji i da je u stalnom kontaktu sa sirijskim vlastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 451 idi na stranu