"Brat za brata, a ne brat protiv brata" VIDEO

Brat za brata, a ne brat protiv brata, najupečatljivija je parola sa jutrošnjeg skupa mladih Srba u opštini Gračanica, organizovanog protiv vršnjačkog nasilja.

Izvor: B92, Prva
Podeli
Foto: Tv Prva
Foto: Tv Prva

Pročitajte još:

Sin Nenada Rašića pretučen u Gračanici - oglasio se Kurti

Protest je i protiv odluke Osnovnog suda u Gračanici da se sedmorici mladića zbog tuče, među njima i četvorici svedoka, odredi pritvor od 30 dana.

"Ovo je greška poliitčara i starijih osoba", kaže Slobodan Stanisavljević, sportski trener. Prema njegovim rečima neophodno je staviti do znanja da nema više "vaših i naših", več da su to, kako navodi, "sve naša deca".

"To je bil sasvim obična čarka, mislim da je nepravedno što je otišlo predaleko", kaže jedan od demonstranata.

Protest će se nastaviti sve dok se pritvoreni ne oslobode.

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Prištini, odlukom dežurnog tužioca, zadržalo je u ponedeljak u pritvoru u trajanju od 48 časova osam lica, pod sumnjom da su učestvovali u tuči, saopšteno je iz Kosovske policije.

Usled tuče, osoba sa inicijalima N.R. zadobila je teške telesne povrede, koje su utvrđene veštačenjem, prenosi Kosovo onlajn.

Pritvoreni su C.Z, B.Z, M.R, D.N, M.J, D.T, L.K. i maloletnik, pod sumnjom da su počinili krivično delo „učestvovanje u tuči“, dodaje se u saopštenju.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu