Pretučen kosovski novinar koji je govorio o hapšenju; Oglasio se i Hoti

Priština -- Istraživački novinar Visar Durići teško je povređen kada su ga tri maskirane osobe napale na ulazu zgrade u kojoj stanuje u Kosovo Polju.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE Kushtrim Ternava
EPA-EFE Kushtrim Ternava

Portparol Policije Kosova za region Prištine, Agron Borovci rekao je da je Durići zbrinut noćas u Urgentnom centru u Prištini.

Dodao je da je u koordinaciji sa državnim tužiocem, policija pokrenula istragu o ovom incidentu.

Durići je neposredno pre napada bio gost emisije "Politico" prištinske televizije Kanal10, gde je govorio o jučerašnjem hapšenju 12 osoba osumnjičenih za primanje i davanje mita u kosovskoj Agenciji za razvoj poljoprivrede.

Hoti: Neprihvatljivo

Vršilac dužnosti premijera Kosova Avdulah Hoti osudio je sinoćni napad na istraživačkog novinara, ocenivši da je to "neprihvatljiv akt protiv slobode izražavanja".

"Napad na novinara Visara Durićija je napad na slobodu govora i kao takav je neprihvatljiv i kažnjiv. Pozivam agencije za sprovođenje zakona da što pre rasvetle ovaj kukavički postupak, dok novinaru Durićiju želim da se što pre oporavi i vrati poslu", napisao je Hoti na Fejsbuku.

Ocenio je da nasilje nad novinarima ne sme biti tolerisano jer po njegovim rečima, predstavlja pokušaj ograničavanja zakonom garantovane slobode izražavanja i podrivanja demokratije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu