Federacija BiH prihvatila Vučićevu ponudu - 5.000 vakcina

Federacija BiH je odlučila da prihvati 5.000 vakcina koje je ovom većem entitetu BiH nedavno ponudio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

To je u Sarajevu saopštio srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik posle sastanaka sa članovima Predsedništva, premijerima Republike Srpske i Federacije BiH, Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, kao i predsedavajućim Saveta ministara BiH Zoranom Tegeltijom u Sarajevu.

"Učesnici sastanka prihvatili su tu ponudu i ostalao je da Vlada FBiH uputi zahtev za isporuku putem Saveta ministara ili na neki drugi nacin kako smatraju da je to pogodno kako bi doze bile isporucne u roku od nekoliko dana", rekao je Dodik, preneli su sarajevski mediji. To će ujedno biti i prve vakcine koje će dobiti Federacija BiH, gde vakcinacija još nije počela. Najavio je i da će u Reubliku Srpsku tokom vikenda doći 20.000 doza ruskih vakcina.

"Donacija Vučića je važna pomoć za FBiH"

Hrvatski član Predsedništva BiH, koji je u to telo izabran bošnjačkim glasovima, Željko Komšić izjavio je da je važna pomoć, ponuda predsednika Srbije Aleksandra Vučića o donaciji 5.000 vakcina Federaciji BiH.

Komšić je to rekao posle sastanka u Predsedništvu BiH na temu nabavke vakcina na kojem je Federacija BiH prihvatila Vučićevu ponudi o donaciji 5.000 doza.

Rekao je i da je kao svi građani nezadovoljan, ali da sebe ne smatra odgovornim zbog situacije sa vakcinama.

"Sutra je sastanak u vezi pisma Kovaksa i zahtevi koji ne stoje. Sva tri premijera su kazala da smo mi ispunili sve postavljene uslove", rekao je Komšić, preneo je sarajevski portal Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 198 idi na stranu