Sneg pada bez prestanka 36 sati - napadalo više od metra VIDEO/FOTO

Nova Varoš -- Na teritoriji opštine Nova Varoš sneg pada duže od 36 sati i u pojedinim selima formiran je snežni pokrivač visine i do 70 centimetara.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Pročitajte još:

Mećava na auto-putu Beograd - Niš; stotine kuća bez struje, evakuisane tri osobe

Putevi do pojedinih sela jedva su prohodni, a najteža situacija je u Jasenovu, Beloj Reci, Božetićima i Akmačićima.

"Velike probleme pored visine snežnog pokrivača zadaje i vetar koji pravi smetove koji u pojedinim selima dosežu visinu od jednog metra. Putevi se čiste po prioritetima i ulažu se veliki napori da se glavni putni prvci održe prohodnim zbog đaka i potrebe za medicinskom pomoći stanovnicima kojima je neophodna. Sva mehanizacija je na terenu i do centara svih mesnih zajednica je prohodno, ali ako se padavine nastave ovakvim intezitetom situacija se menja iz sata u sat“, rekao je za Rinu Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Manjih problema ima i u snabdevanju električnom energijom, a zbog ovakvog stanja u četvrtak će zasedati Opštinski štab za vanredne situacije.

Zbog manjih udesa vozila u mestu Bistrice saobraćala jednom kolovoznom trakom

Foto: RINA
Foto: RINA

Obilne snežne padavine usporile su saobraćaj na magistralnom putu od Užica ka Prijepolju, preko Zlatibora i Borove Glave.

Putevi su prohodni, ali zbog loših vrmenskih uslova došlo je i do nekoliko manjih saobraćajnih udesa, a u mestu Bistrica se na jednom delu koloviza saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

„Snežne padavine nisu donele veće probleme, mehanizacija je na terenu i redovno se radi na pročišćavanju putnih pravaca koji se čiste po prioritetima. Apelujemo na sve vozače da budu oprezni i da ne kreću na put bez neophodne zimske opreme. Često se dešava da vozači koji dolaze iz Crne Gore nisu adekvatno opremljeni za planinske vremenske uslove“, izjavio je za RINU, Leko Korićanac direktor JP „Užice“.

Foto: RINA
Foto: RINA

Foto: RINA
Foto: RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 230 idi na stranu