Deo opozicije: Zajednički u borbu za izborne uslove

Na sastanku dela opozicije u prostorijama Nove stranke, učesnici su se saglasili da im je jedini protivnik vlast Vučića i da treba da se bore za izborne uslove.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zaključak današnjeg sastanka, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, je - da su ciljevi svih platformi o kojima su danas razgovarali identični - medijske slobode, pritisci na birače i funkcionerska kampanja, a da je razlika jedino u načinu njihove realizacije.

Predočeni su novi, racionalniji načini borbe, na čijem unapređenju će raditi, kako navode, do narednog susreta, koji je zakazan za utorak 2. februar.

Sastanku su prisustvovali predstavnici SDS-a, DSS, Pokreta "1 od 5 miliona", Inicijative "Ne davimo Beograd", Zelene stranke, Građanskog demokratskog foruma, Mađarskog pokreta, Nove Srbije, kao i opozicioni pojedinci, poput Branislava Lečića, kojeg je deo Demokratske stranke izabrao za predsednika, i Marka Bastaća, nekadašnjeg predsednika opštine Stari grad, i ovonedeljni organizatori okupljanja - lider Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik Gradskog odbora te stranke za Beograd Uroš Eleković.

Pohvaljujući inicijativu u definisanju platformi stranaka koje danas nisu došle na sastanak, u saopštenju su pozvali te stranke da stanu iza svog doskorašnjeg pozivanja na jedinstvo opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu