Brnabićeva: Nezgodno otići tamo odakle ste proterani

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je nezgodno posetiti zemlju iz koje je poteran ambasador vaše zemlje i u kojoj je proglašen ''personom non grata''.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Zoran Žestić
Tanjug/Zoran Žestić

Brnabićeva je tako odgovorila na pitanje novinara da li će posetiti Crnu Goru i zahvalila crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću na pozivu da poseti tu zemlju.

''Nadamo se će to pitanje (ambasadora) moći da se reši, a u bilo kom drugom segmentu dijaloga i saradnje, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali koliko nam znači saradja sa Crnom Gorom u ovom trenutku'', rekla je Brnabićeva u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Ona je kazala da na izričit zahtev predsednika Republike Srbija nije uzvratila recipročnim merama Crnoj Gori i da je zadržala njenog ambasadora u Beogradu.

''To je gest pružene ruke, i dalje očekujemo da na taj gest adekvatno odgovori i Crna Gora. Imamo i vidu njihov poziv i hvala im'', kazala je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu