"Posao predsednika nije za ženu"

Filipinski lider Rodrigo Duterte izjavio je da posao predsednika nije za žene zbog njihovih emocionalnih razlika sa muškarcima.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ FRANCIS R. MALASIG
EPA-EFE/ FRANCIS R. MALASIG

On je tako odbacio spekulacije da će ga ćerka naslediti sledeće godine.

"Moja ćerka se ne kandiduje. Rekao sam Indai da se ne kandiduje, jer je sažaljevam znajući da će morati da prođe kroz ono kroz šta ja prolazim", rekao je Duterte na pokretanju projekta autoputa, govoreći o svojoj ćerki Sari koju je nazvao nadimkom, prenosi Si-En-En.

"Ovo nije za žene. Znate, emocionalni raspored žene i muškarca potpuno se razlikuje. Ovde ćete postati budala. Dakle...to je tužna priča", rekao je Duterte.

Filipini su imali dve predsednice, Gloriju Makapagal Arojo i Korason Akuino.

Duterte (75) je, kako navodi CNN, ozloglašen zbog komentara koji se često smatraju uvredljivim, seksističkim i mizoginim, ali njegova kancelarija obično njegove primedbe naziva bezazlenim šalama.

I dalje je, međutim, izuzetno popularan među ženskim glasačima na Filipinima.

Njegova ćerka Sara Duterte-Karpio (42), koja ga je nasledila na mjestu gradonačelnika grada Davao, našla se na prvom mestu nedavne ankete koja je tražila od javnosti da odabere poželjnog kandidata sa liste mogućih kandidata za izbore 2022. godine.

Dve druge žene, potpredsednica Leni Robredo i senatorka Grejs Po, bile su hipotetičke kandidatkinje, dodaje američka televizijska mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 546 idi na stranu