Srpska lista predala spisak kandidata za izbore, dočekale ih uvrede u Prištini

Priština -- Srpska lista predala je danas Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini listu kanidata za vanredne parlamentarne izbore, na kojoj je 20 imena.

Izvor: Tanjug, Kosovo online
Podeli

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je birače da izađu u što većem broju i daju glas Srpskoj listi koju, kako je istakao, podržava predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je rekao, Srpska lista ima najbolje kandidate iza koje stoje rezultati.

"Ono što je najvažnije, iza Srpske liste i srpskog naroda stoji predsednik Alkesandar Vučić. Uveren sam da će i ovoga puta Srpska lista osvojiti svih deset mandata. Pozivam građane da izađu u što većem broju, jer mi se nećemo boriti samo za interese srpskog naroda već i interese Goranaca, Bošnjaka, Roma i ostalih dobronamernih ljudi", rekao je Rakić.

Na listi se nalazi 20 kandidata iz različitih srpskih sredina na KiM.

Vanredni parlamentarni izbori na KiM raspisani su za 14. februar.

Uvrede i psovke grupe Albanaca

Prilikom obraćanja lidera Srpske liste medijima ispred zgrade Centralne izborne komisije u Prištini došlo je do provokacije od strane nekoliko Albanaca koji su tuda prolazili.

Kako prenosi Kosovo Onlajn, nekoliko mlađih Albanaca prišlo je iza novinara i u jednom trenutku uputilo uvrede i psovke ka predstavnicima Srba, tokom obraćanja predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

Psovali su "srpsku majku" i vikali "škije", što je na albanskom pogrdan naziv za Srbe. Niko od okupljenih nije reagovao na ovu provokaciju i nije došlo do većeg incidenta, prenosi Kosovo Onlajn.

"Naš odgovor na napade i uvrede biće pobeda na izborima 14. februara"

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je da se danas u centru Prištine nije desilo ništa novo - napadi i uvrede mladih Albanaca na rukodstvo Srpske liste kao poruka u kakvom društvu živimo, prenosi Kosovo onlajn.

“Na napade i uvrede naš odgovor će biti pobeda na izborima 14. februara i nastavak demokratske borbe za život Srba na Kosovu”, napisao je Jevtić na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu