Crnogorski državni vrh održao sastanak: Razgovaralo se o kohabitaciji

Podgorica -- Crnogorski državni vrh je na današnjem sastanku razgovarao o pitanjima koja su, kako je saopšteno, važna i za vlast i za opoziciju, kao i za građane Crne Gore.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Deposit/xload
Foto: Deposit/xload

Sastanak je održan na inicijativu premijera Zdravka Krivokapića.

U zajedničkom saopštenju dostavljenom medijima se navodi da su Krivokapić, predsednik Milo Ðukanović, predsednik parlamenta Aleksa Bečić i potpredsednik vlade Dritan Abazović konstatovali da bez razvoja institucija nema demokratskog i ekonomskog napretka zemlje.

Navodi se da su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje.

“Iskazana je spremnost da se taj interes sledi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca”, stoji u zajedničkom saopštenju nakon sastanka koji je trajao gotovo tri sata.

Razgovarano je, navodi se, i o pitanjima koja su bila predmet nerazumevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije.

“Iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti”, navod se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu