Krivokapić odbio; hitan sastanak sa Đukanovićem i Abazovićem

Podgorica -- Luksuzni mercedes "majbah", koji je koristio bivši premijer Crne Gore Duško Marković neće voziti njegovog naslednika Zdravka Krivokapića.

Izvor: Vijesti
Podeli
EPA-EFE/ Boris Pejovic
EPA-EFE/ Boris Pejovic

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić uputio je poziv na sastanak predsedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću, potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću i predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću.

Sastanak bi trebalo da bude održan u petak 15. januara, a kako je "Vijestima" objašnjeno iz izvora bliskih vladajućoj većini, tema su "opstrukcije u kohabitaciji".

Ðukanović je, podsećaju “Vijesti”, odbio da potpiše više zakona koje je usvojila nova većina, kao i više odluka nove Vlade, uključujući i one o povlačenju ambasadora i smenama u Vojsci.

Vozilo će biti vraćeno stvarnom vlasniku a to je, kako se ispostavilo, Agencija za nacionalnu bezbednost.

Tako će ovaj automobil koji je, po procenama, koštao više od pola miliona evra, koristiti ANB ili će, što je verovatnije, a i ranije je najavljeno iz Vlade – biti prodat.

Odluka o vraćanju usledila je nakon što je novi šef ANB-a Dejan Vukšić zatražio od Vlade informaciju gde su vozila koja je Uprava policije pribavila za potrebe bivšeg premijera.

U odgovoru koji je Televiziji Vijesti dostavljen iz Generalnog sekretarijata Vlade, navodi se i da su, osim "majbaha", za Markovićeve potrebe bila nabavljena još dva automobila.

"Ono što je Vladi poznato u vezi sa tim zahtevom jeste to da je bivši premijer Duško Marković koristio vozilo marke majbah, koje se sada nalazi u parking garaži zgrade Vlade i još dva vozila marke golf i pasat, koji nijesu na evidenciji vozila koje koristi Vlada, već se po saznanju Generalnog Sekreterijata Vlade nalaze na raspolaganju Upravi policije. Vozilo majbah biće u skladu sa zahtjevom vraćeno vlasniku ANB-u. To vozilo neće koristiti premijer Krivokapić. Njemu je na raspolaganje stavljeno drugo vozilo", saopšteno je Televiziji Vijesti iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Drugi "majbah" koristi predsednik Crne Gore Milo Đukanović, čijem se voznom parku prethodnih dana pridužilo još najmanje jedno vozilo i to ono koje koristi njegov novi savetnik za odbranu i bezbednost - donedavni direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je, reklo bi se, emotivno vezan za njegov 15 godina star službeni audi.

Iz Uprave policije su Televiziji Vijesti zvanično odgovorili da je Veljović kao direktor koristio "audi A6", a nakon što je podneo ostavku, Uprava policije je vozilo razdužila Upravi za imovinu. No, Veljovićev automobil nije dugo bio parkiran. U kratkom roku Uprava za imovinu je, navode sagovornici Televizije Vijesti, vozilo dala Predsedništvu.

A dok se vozila vraćaju onima kojima emotivno ili na papiru pripadaju, ključno pitanje je - od kog novca je bivši direktor ANB-a Dejan Peruničić kupio "majbah" vredan više od pola miliona, zbog čega do danas javnost nije znala da je vozilo u vlasništvu Agencije kao i da li je to jedino skupoceno vozilo koje je prethodnih godina kupila tajna služba, pišu Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 206 idi na stranu