"Naredio sam demobilizaciju"; "Nikol, izdajnik" VIDEO

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev proglasio je danas postepenu demobilizaciju rezervista aktiviranih tokom nedavnih sukoba u Nagorno-Karabahu.

Izvor: Tanjug, Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/ VIKTOR TOLOCHKO / POOL
EPA-EFE/ VIKTOR TOLOCHKO / POOL

Odluka je danas objavljena na predsedničkoj veb-stranici, prenosi TAS.

U njoj se navodi da između 25. decembra 2020. i 15. aprila 2021. rezervisti mobilisani od 28. septembra 2020. treba da budu demobilisani.

U Jermeniji protest

Foto: Tanjug/Vahram Baghdasaryan, Photolure via AP
Foto: Tanjug/Vahram Baghdasaryan, Photolure via AP

U prestonici Jermeniji pristalice opozicije su ponovo organizovale protest tokom koga su blokirali centralni bulevar u Jerevanu gde se nalazi rezidencija predsednika i zgrada parlamenta.

Međutim, policija je brzo preuzela stvar u svoje ruke, javlja dopisnik Sputnjika.

Pristalice opozicije, koje zahtevaju ostavku premijera Jermenije Nikola Pašinjana, u jednom momentu su blokirale saobraćaj na raskrsnici u centru prestonice. Okupljeni skandiraju parole „Jermenija bez Nikola“, „Nikol, odlazi“, „Nikol, izdajnik“, a policija je pokušava da ih potisne sa ulice. Usledila su hapšenja demonstranata.

Policija je nekoliko pristalica opozicije privela u policijske automobile i odvezla u policijske stanice. Nakon toga su se demonstranti sklonili sa prometnog dela ulice.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 584 idi na stranu