Brnabićeva s Varheljijem o perspektivi pristupnih pregovora

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas putem video-linka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ VLADA RS/ SLOBODAN MILJEVIC/ mn
TANJUG/ VLADA RS/ SLOBODAN MILJEVIC/ mn

Razgovarali su o perspektivama pristupnih pregovora Srbije u narednih šest meseci.

Premijerka Brnabić je rekla da punopravno članstvo u EU ostaje strateški prioritet Vlade, naglasivši da Srbija nastavnja da radi na implementaciji sveobuhvatnih reformi, posebno u oblasti vladavine prava.

Vlada Srbije u novom mandatu je već napravila nekoliko reformskih koraka u ovoj oblasti, naglasila je Brnabićeva.

Kao najvažnije navela je formiranje posebnog Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara. Vlada Srbije usvojila je i Akcioni plan za medijsku strategiju.

Komesar Varhelji je izrazio zadovoljstvo zbog predočenog plana Vlade Srbije i napora koje ulaže na putu ka članstvu u EU, ocenivši da je od suštinske važnosti da se, sprovođenjem navedenih reformi, ubrza proces pristupanja Srbije.

Premijerka Brnabić je istakla da veoma ceni zalaganje komesara Varheljija da određena količina vakcina protiv kovida 19 u najkraćem mogućem roku bude isporučena zemljama Zapadnog Balkana, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu