Nove žrtve u Nagorno-Karabahu; Uzaludni apeli Rusije

Četvorica azerbejdžanskih vojnika poginula u napadu njihove jedinice u pograničnim delovima Nagorno-Krabaha, saopštilo je ministarstvo odbrane u Bakuu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/MANDATORY CREDIT
Foto: EPA-EFE/MANDATORY CREDIT

Pročitajte još:

Ponovo rat u Nagorno-Karabahu? Azerbejdžan otvorio vatru; Reagovala Rusija

Istgovremeno su jermenske vlasti izdale saopštenje u kojem se navodi da su šestorica jermenskih vojnika ranjena u, kako je formulisano u saopštenju, "vojnoj ofanzivi Azerbejdžana" u Nagorno-Karabahu, prenosi TAS.

Podsetimo, ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je juče da su azerbejdžanske snage ponovo pokrenule borbena dejstva u Nagorno-Karabahu.

"Azerbejdžanske snage su 12. decembra obnovile borbena dejstva u pravcu naselja Stari Taglar i Hceberd“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je vojska Nagorno-Karabaha, s tim u vezi, preduzela sve neophodne korake.

Podsetimo, Azerbejdžan i Jermenija su uz posredstvo Rusije postigle primirje 10. novembra i tada su u potpunosti obustavljena sva borbena dejstva.

U skladu sa mirovnim sporazumom koji je potpisan u Moskvi, pored prekida vatre dogovorena je i razmena zarobljenika.

Azerbejdžan: Antiteroristička operacija

Azerbejdžanska služba državne bezbednosti je izvela antiterorističku operaciju na obodima mesta Hadrut i Nagorno-Karabahu, navodi se u današnjem zajedničkom saopštenju službe državne bezbednosti i ministarstva odbrane Azerbejdžana.

"Nakon potpisivanja trilateralnog dogovora u Moskvi o prekidu neprijateljstava u Nagorno-Karabahu, jermenske oružane formacije su se zadržale u šumama severozapadno od mesta Hadrut. Ove formacije nisu napustile to područje nego su, na protiv, utvrdile svoje borbene položaje sa kojih su izvele više sabotaža protiv azerbejdžanskih oružanih snaga i civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju.

Kkao se dodaje, u tim akcijama poginula su četvorica pripadnika vojske Azerbejdžana, a ranjena su dvojica i jedan civil.

Konstatuje se da su zbog toga azerbejdžanske bezbednosne snage bile primorane da sprovedu antiterorističku operaciju na tom području, prenosi TAS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 584 idi na stranu