Krivokapić počinje, dolazi Milo

Podgorica -- Danas bi trebalo da počne trodnevna sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić obrazlagati program.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli
xload/depositphotos
xload/depositphotos

Tri meseca od izbora Skupština Crne Gore dočekuje poslanike, na sednici, na kojoj će se glasati o programu i sastavu 42. crnogorske Vlade, podseća RTS.

U parlamentu kažu da su tehnički kapaciteti u plenarnoj sali poboljšani, a zbog velikog interesovanja poslanika za raspravu, dogovoreno je da sednica traje tri dana.

Ekspoze i sastav vlade, mandatar Zdravko Krivokapić poslanicima je dostavio u ponedeljak, a predstaviće ga i danas na početku sjednice.

Dogovoreno je da potom predsednici poslaničkih klubova imaju uvodna izlaganja po 10 minuta, bez prava na komentare ili replike.

Nakon toga, takođe po 10 minuta, poslanici imaju pravo da govore o predloženom programu i sastavu vlade, s tim što će u tom delu biti omogućene replike i komentari.

Mandatar u tom delu ima pravo da odgovori na svako izlaganje, ili da to učini u završnoj reči.

Nova vlada biraće se usred epidemije koronavirusa, pa će i to zasedanje proteći uz sve epidemiološke mere.

U sali će, tokom ovog trodnevnog zasedanja, moći da bude najviše 30 poslanika, osim kada se glasa - i tada će u sali biti svi.

Ostali poslanici na svoj red će čekati u poslaničkim klubovima, a kako saznaje Televizija Vijesti, do utorka se niko nije prijavio za učešće na daljinu, što je Skupština nedavno obezbedila, u slučaju da neko od poslanika bude pozitivan na koronavirus.

Predviđeno je da se prvog dana radi od 12 do 20 sati, drugog od 11 do 19 i trećeg od 11 do kada bude potrebno.

Pre sednice, predsednik parlamenta Aleksa Bečić primiće Krivokapića, a poziv na sednicu upućen je i predsedniku države Milu Đukanoviću.

Dolazi i Milo Đukanović

Crnogorski predsednik Milo Šukanović prisustvovaće današnjoj sednici Skupštine, saopštio je predsednik parlamenta Aleksa Bečić.

Bečić je na svom tviter nalogu napisao da će Đukanović prisustvovati delu sednice na kojoj će mandatar izneti svoj ekspoze.

Inače, Đukanović, iako je to bilo očekivano, nije prisustvovao prvoj konstitutivnoj sednici parlamenta, na kojoj je njegov DPS prvi put opozicija.

strana 1 od 241 idi na stranu