Hrvatska ograničila ulazak u zemlju

Zagreb -- Vlada Hrvatske ograničila je prelazak granica te zemlje.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: EPA-EFE/Antonio Bat
Foto: EPA-EFE/Antonio Bat

"Donesena je nova odluka kojom se zabranjuje prelaz na graničnim prelazima, važe se na evropske regije. Putnici koji dolaze iz zelenih područja EU ne moraju imati PCR test niti neki drugi uslov za ulaz u Hrvatsku. Svima ostalima potreban je negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se testiraju pri dolasku u Hrvatsku i u izolaciji čekaju rezultat testa", rekao je ministar Davor Božinović.

"U ovom trenutku jedina zelena regija u EU je Fasta u Finskoj", rekao je Božinović.

Kako je rekao, po pitanju trećih zemalja, putnici iz njih ne mogu preći granice Hrvatske.

"Osim nekoliko izuzetaka, a jedna od njih je posedovanje negativnog PCR testa. Državljani EU koji dolaze iz trećih zemalja mogu ući u Hrvatsku uz negativni PCR test", dodao je Božinović.

Ulaz bez negativnog PCR testa za građane iz EU država je dopušten na primer pomorce i radnike u sektoru prometa, one koji se bave prevozom, diplomate, osoblje međunarodnih organizacija, osobama koje putuju iz nužnih razloga, putnici u tranzitu uz obavezu da napuste državu unutar 12 sati i pacijentima koji putuju iz neophodnih zdravstvenih razloga.

Pogranični zdravstveni radnici, učenici, studenti i stažisti koji svakodnevno putuju ne moraju imati negativan PCR test, uz uslov da ne borave unutar ili izvan Hrvatske duže od 12 sati.
Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu