Vulin: Akcijom MUP-a oko 450 migranata vraćeno u kampove i prihvatne centre

MUP je na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, pronašlo oko 450 migranata koji su bili van kampova i prihvatnih centara.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: MUP
Foto: MUP

Migranti će sada biti premešteni u centre, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

U saopštenju MUP-a navodi se da je Vulin sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policajce koji su jutros sproveli akciju traženja ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

"Ovde je bilo male dece, žena, ovde je bilo svih onih koji ne smeju i ne treba da budu van naših kampova. Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših gradjana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbedjeno sve što im je potrebno", rekao je Vulin.

On je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu "svakog ljudskog bića u Srbiji", ali i da migranti moraju da vode računa o zakonima i pravilima koje važe u Srbiji.

"Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će MUP učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen", kazao je Vulin.

strana 1 od 103 idi na stranu