I treća opština danas proglasila vanrednu situaciju

Zrenjanin -- Nakon Trgovišta, velikog Gradišta, i Zrenjanin prolasio vanrednu situaciju zbog epidemiološke situacije.

Izvor: Beta
Podeli
Sean Gallup/Getty images
Sean Gallup/Getty images

Direktor Zavoda za javno zdravlje Zdravko Ždrale rekao je danas da je u srednjem Banatu situacija "teška i vrlo ozbiljna" i da epidemija "uzima maha", a da je u Zrenjaninu ukupan broj obolelih 1.593, i da "zabrinjava" to što je aktivnih kovid slučajeva 1.246.

On je kazao da je zaražen i veliki broj zdavstvenih radnika, te je uputio apel na stanovnike Zrenjanina da poštuju mere.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, kazao je da je odluka o proglašenju vanredne situacije u tom gradu doneta kako bi se sprečili negativni uticaji koje epidemija ima i na zdravstveni sistem, ali i na zdravlje stanovništva.

"Stalnu borbu vodimo sa kapacitetima, sve više se povećava broj osoba koje su zaražene, a naši kapaciteti se vrlo brzo popunjavaju, dok s druge strane imamo veliki broj medicinskih radnika koji su zaraženi, više od 100, što dovodi kovid sistem u našem gradu u problem", rekao je novinarima Salapura.

Naglasio je i da je ohrabrujuće to što će u Zrenjaninskoj bolnici od sutra biti još 80 dodatnih ležajeva.

"Apelujem na sve da se pridržavaju mera - maske, distanca, higijena, izbegavanje nepotrebnih kontakata. Moramo biti odgovorni, posebno mladi koji mnogo cirkulišu po gradu, treba situaciju shvate ozbiljno", rekao je Salapura.

Govoreći o radu škola i vrtića on je kazao da se povećava broj nastavnog osoblja koji nisu u mogućnosti da drže nastavu, a da postoje i zahtevi nekoliko škola da se one zatvore.

"Nećemo pribegavati toj meri odmah danas, pratićemo Republički štab, upravo o merama u školama, i , ukoliko bude potrebno, poslušaćemo savete naših epidemiologa i u skladu s tim doneti zaključak o prelasku na onlajn nastavu", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu