"Kad god upalim televizor, Kon. Počeo sam da ga se plašim"

Beograd -- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je lekare da se što manje pojavljuju na televizijama.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC
FOTO TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

On je najpre pohvalio sporazume koji se odnose na zajmove koje država uzima u borbi protiv kovida 19, a potom je dodao:

"“Želim da zamolim lekare, doktor Kon, svaka mu čast, kad god upalim neki kanal - doktor Kon. Hej, ljudi, i ja sam počeo da se plašim njega. I niko od tih stručnjaka nije imao tačnu prognozu. Pričali su nam kada dodje leto zbog visoke temperature nestaće kovid, pa hajde još malo, pa evo sad drugi, pa treći talas. Izgleda da koronu više ne delimo na talase i da je neprekidno prisutna", rekao je Marković u Skupštini Srbije.

On je dodao da Srbija može da se pohvali da ima najbolju preventivu i da na osnovu broja stanovnika ima najmanji broj umrlih.

Kazao je da koronavirus, po njegovom mišljenju, treba da postane sastavni deo života, bez psihološkog i medijskog udara.

“Ja neću reći da je to spin, nije spin, ali neću više da slušam doktore. Sinoć sam motao i motao kanale i onda nađem nešto na francuskom jeziku, a nemam pojma, znam deset reči”, izrazio je nezadovoljstvo Marković zbog pojavljivanja lekara na televizijama.

Marković je napomenuo da je korona počela da ulazi i u vrtiće i procenjuje da je nisu donela deca već zaposleni.

“Da vidimo te preventivne mere, kako ćemo se izboriti sa vrtićima. Ali tu se stvara problem, ako deca ne idu u vrtiće, roditelji nemaju kod koga da ostave decu, pa ne mogu da idu na posao. Krizni štab ima sigurno ideje i plan kako da reši taj problem, a da niko nema štetu”, naveo je Marković.

Marković je konstatovao i da se Srbija dobro bori i ne može da zameri kada se, kako kaže, obraća predsednik države, jer njemu građani najviše veruju, a lekare je još jednom zamolio da se povuku iz medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu