Još dve opštine proglasile vanrednu situaciju

Trgovište, Veliko Gradište -- Dve opštine proglasile vanredno stanje zbog epidemiološke situacije, Trgovište i Veliko Gradište.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG / NIKOLA ANÐIC
FOTO TANJUG / NIKOLA ANÐIC

Predsednica opštine Trgovište Miljana Zlatković proglasila je vanrednu situaciju na celoj teritoriji te opštine zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti Covid-19.

Propisana je zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od pet osoba ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a ograničava se i radno vreme ugostiteljskih objekata, kafića i kladionica od 5 do 18 časova.

Iz Štaba i Opštine apeluju na građane da poštuju mere lične zaštite i sprovode redovnu dezinfekciju radnog i životnog prostora kako bi svi zajedno suzbili širenje zarazne bolesti Kovid-19.

I u opštini Veliko Gradište danas je proglašena vanredna situacija zbog pogoršne epidemiološke situacije.

Odluka o proglašenju vanredne situacije doneta je sednici Štaba za vanredne situacije, a po preporuci stručnih službi.

"Predsednik opštine Dragan Milić doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Veliko Gradište zbog pogoršanja epidemiološke situacije nastale širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 i sprovođenja operativnih mera zaštite bezbednosti života i zdravlja stanovništva na teritoriji opštine", navodi se na zvaničnom sajtu te opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu