Vanredno i u Smederevu; šatori u Boru; jedna opština zatvara škole VIDEO

Beograd -- Završena sednica Kriznog štaba, ali bez izjava za medije. Ministar zdravlja izjavio da su kapaciteti popunjeni i da je rešenje prekid kontakata.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

U Srbiji su zabeležena 6.254 nova slučaja zaraze, a preminulo je 20 osoba. Na respiratorima se nalaze 192 pacijenta, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U Palati Srbija danas je nešto posle devet časova počela sednica Kriznog štaba, ali posle nje nije bilo izjava za medije, iako se to očekivalo.

"Medicinski deo Kriznog štaba je ostao da veća još. Konačna odluka će biti saopštena u 15 časova", kazala je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je prisustvovala sastanku štaba.

Od utorka su inače na snagu stupile mere kojima je ograničen rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih centara, od 21 sat do 5 ujutru, a ukinut je i noćni prevoz u Beogradu.

Stručnjaci kažu da će efekti tih mera moći da se vide tek za desetak dana, pod uslovom da ih se svi pridržavaju striktno, uz sve prethodno donesene mere.

Međutim, situacija se iz dana u dan pogoršava i skoro svi bolnički kapaciteti su popunjeni, a najteže je u Beogradu, gde su pacijnete obolele od kovida još u četvrtak počeli da prevoze čak do Paraćina.

Prema pisanju medija, tri su nove mere koje se razmatraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu