Pretio Vučiću snajperom, munjevitom akcijom BIA uhapšen

Beograd -- Pripadnici BIA u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i MUP-om, uhapsili M. P. (1990) iz Paraćina, koji je pretio predsedniku Srbije

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Chalabala/Depositphotos
Chalabala/Depositphotos

Pročitajte još:

Pretnje smrću upućene Vučiću na društvenoj mreži: Snajper i "skidanje glave" FOTO

On se sumnjiči da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Osumnjičeni se tereti da je putem društvene mreže Fejsbuk, između ostalog, više puta direktno najavljivao i pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića. (fotografija u prilogu).

Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i pripadnika MUP-a, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 sati.

Traži se hitna reakcija nadležnih

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić osudio je Sinoć pretnje smrću predsedniku Srbjie i zatražio hitnu reakciju nadležnih organa.

"Najoštrije osuđujem gnusne pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U ime najvišeg predstavničkog tela Narodne skupštine Republike Srbije tražim od nadležnih državnih organa hitnu reakciju, otkrivanje i hapšenje pojedinca ili grupe koja upućuje ovakve pretnje", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Istakao je da je neshvatljivo i neprihvatljivo da u vreme kada je Srbiji najvažnije državno jedinstvo i politička stabilnost bilo ko upućuje pretnje smrću i nasiljem bilo kome, a pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Potpredsednica Vlade, prof. dr Zorana Mihajlović, takođe je sinoć osudila pretnje smrću upućene Vučiću. "Možete da mislite šta god hoćete o nekome, možete da se nimalo ne slažete sa politikom koju vodi, ali nemate pravo nikome da zbog toga pretite smrću. Nijedno lično nezadovoljstvo ili problem, ne rešava se nasiljem, pozivima na ubistvo ili pretnjama da nekog držite na nišanu", navela je Mihajlovićeva u saopštenju. Veoma je važno, istakla je ona, da su nadležni organi brzo reagovali i uhapsili onog koji je uputio pretnje. Reagovao je i Pokret socijalista koji je pozdravio munjevitu reakciju srpske policije, koja je, kako navode, u rekordnom roku uhapsila lice osumnjičeno za pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu. "Pretnje poput ''Vučiću, tebe će da reši snajper'', ''skinuće ti glavu, Vučiću'', ''Vulin spreman za vešalicu'' i ''vešalice čekaju'', jezive su pretnje, ali su te pretnje rezultat kampanje mržnje koja se godinama vodi protiv Vučića i njegovih najbližih saradnika, i to od strane onih koji bi na vlast da dođu bez izbora", naveo je PS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu