U Babinom Mostu sinoć provaljeno u kuću Bobana Dančetovića

Izvor: Tanjug
Podeli

To je treći ozbiljan incident u ovoj nacionalno-mešovitoj sredini u svega nekoliko nedelja, izjavio je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

Petković zahteva da se preduzmu najhitniji koraci kako bi se unapredila bezbednost žitelja sela.

"Podsećam i umerene političare u Prištini i predstavnike međunarodne zajednice na terenu da je Babin Most, kao jedno od rethih sela na Kosovu i Metohiji u kojem Srbi i Albanci i dalje žive zajedno, svojevrstan test sposobnosti da se na terenu stvore uslovi za funkcionalan suživot", rekao je Petković.

On je poručio da se svi stanovnici Babinog Mosta moraju osećati potpuno sigurno, i, s obzirom da su, kako kaže, napadi na Srbe, njihovu imovinu i svetinje sve učestaliji, smatra da je neophodno uspostaviti trajno policijsko i međunarodno prisustvo u selu.

"Očekujem da nadležni organi pronađu počinioce, i naglašavam potrebu za hitnim delovanjem, jer bez obzira da li je poslednji incident nacionalno motivisan ili je najobičnije krivično delo iz koristoljublja, svaki događaj ove vrste kod Srba u Babinom Mostu pojačava osećanje nesigurnosti i nespokojstva i udaljava nas od ideje o pomirenju, suživotu i multietničkom društvu na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu