Šta kaže Erdogan?

Turski predsednik Erdogan okarakterisao je Jermeniju kao najveću pretnju miru u regionu zbog jermenskih i azerbejdžanskih sukoba u regiji Nagorno-Karabah.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/vverve
Foto: Depositphotos/vverve

"Međunarodna zajednica, koja nije mogla dati potreban odgovor na provokativnu agresiju Jermenije, još jednom pokazuje svoje dvostruke aršine", napisao je Erdogan na Tviteru, i dodao da će Turska "sve više nastaviti" svoju solidarnost s Bakuom.

Takođe je pozvao jermenske ljude da preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću protiv "vođstva koje ih vuče u katastrofu i onih koje to vođstvo koriste kao marionete".

“Turski narod je i danas, kao i uvek do sada, svim raspoloživim sredstvima uz svoju azerbejdžansku braću“, naveo je još Erdogan u poruci objavljenoj na Tviteru.

Turski predsednik Erdogan je takođe rekao kako međunarodna zajednica još jednom pokazuje kako ima dvostruke standarde i na primeru neadekvatnog odgovora na provokativnu agresiju Jermenije.

“I Minsk trojac, koji se skoro 30 godina ponaša nemarno, je nažalost daleko od delovanja u pravcu rešavanja problema“, poručio je Erdogan.

Erdogan je naveo da je danas telefonom razgovarao sa azebejdžanskim kolegom Ilhamom Alijevom i da se još jednom uverio u njegovo odlučno i čvrsto držanje.

Dodao je da je u tom razgovoru ponovio kako će Turska nastaviti podršku Azerbejdžanu i tamošnjem bratskom narodu pod sloganom “jedan narod, dve države“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 604 idi na stranu