Apelacioni sud razmatra žalbe na presudu za ubistvo Ćuruvije

Beograd -- Pred Apelacionim sudom u Beogradu počinje osuđenima za ubistvo vlasnika i novinara "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije.

Izvor: Tanjug
Podeli
JanPietruszka/Depositphotos
JanPietruszka/Depositphotos

On je ubijen 11. aprila 1999. godine, a okrivljeni su osuđeni na ukupno 100 godina zatvora. Reč je četvorici tadašnjih pirpadnika Državne bezbednosti.

Sednica Apelacionog suda će biti javna, a planirano je da se održi i u sredi u četvrtak, 8. i 9. jula.

Na njoj će sudija izvestilac predstaviti osuđujuću presudu od 5. aprila 2019. godine, kao žalbe tužilaštva i odbrane, a okrivljeni i njihovi advokati će imati mogućnost i da se usmeno obrate sudu i dopune svoje žalbe.

Prvostepenom presudom tadašnji šef Resora državne bezbednosti Radomir Marković osuđen je na 30 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Ćuruvije, a kao saizvršioci, koji su pripremali teren za ubistvo novinara, osuđeni su tadašnji šef beogradskog centra DB Milan Radonjić na 30 godina zatvora, a pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak i operativac DB-a Ratko Romić na po 20 godina zatvora.

Prema presudi Ćuruviju je ubilo NN lice, a DB-ovci su za to pripremili "teren".

Žalbe na ovu presudu su izjavili svi optuženi osim Kuraka koji je u besktvu, svi branioci optuženih, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal, rečeno je ranije Tanjugu u Apelacionom sudu.

Apelacioni sud presudu može da potvrdi, da je preinači ili da je ukine i naloži ponavljanje suđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 70 idi na stranu