Prijava protiv NN lica zbog napada i zlostavljanja dece migranata

Beograd -- Nevladine organizacije podnele krivičnu prijavu protiv NN osoba zbog napada na dečake bez pratnje sa Bliskog istoka.

Izvor: Beta
Podeli
belchonock/depositphotos
belchonock/depositphotos

Prijava je podneta republičkom javnom tužilaštvu a u njoj se navodi da su te osobe vređale, psovale, šutirale i tukle dečake. Grupa nevladinih organizacija takođe je tražila od nadležnih da hitno istraže taj slučaj.

Kako se navodi, reč je verovatno o vozačima kamiona koji prevoze robu ka Evropskoj uniji koji su ceo incident snimili i mobilnim telefonom, čime su, kako smatraju u tim organizacijama, izvršili i krivično delo zlostavljanje i mučenje.

"Na snimku se vidi da su se dečaci bez pratnje nalazili u prikolici kamiona, dok ih je nepoznati muškarac vređao na srpskom jeziku, brutalno tukao i šutirao kolenom u glavu. Napominjemo da ovo nije usamljeni slučaj zlostavljanja izbeglica i migranata i da se pre samo nekoliko dana u medijima pojavio i snimak nasilja privatnog obezbedjenja nad decom u Centru za azil u Bogovađi", dodaje se.

Prijavu su podneli Centar za kriznu politiku i reagovanje, Danski savet za izbeglice i Centar za istraživanje i razvoj društva.

strana 1 od 70 idi na stranu