Obrt u priči da je u Tutinu cela porodica umrla od koronavirusa

Tutin -- Rafet Suljović negirao je da je za tragediju njegove porodice iz Tutina kriv koronavirus, prenose mediji.

Izvor: B92, Blic
Podeli
FOTO TANJUG / LAZA LAZAREVIC / an
FOTO TANJUG / LAZA LAZAREVIC / an

On je nedavno izgubio oca, majku i sestru, a kako je opozicioni portal prvobitno objavio, oni su umrli od posledica zaraze koronavirusom.

Rafet Suljović je laborant u Domu zdravlja u opštini Tutin, koja je jedno od najvećih žarišta koronavirusa u Srbiji.

Prethodnih dana je sa kolegama imao pune ruke posla i uradio je ko zna koliko testova na kovid.

Ipak, njegova potresna ispovest drastično odskače od verzije koja se proširila u medijima kao činjenica, a o čemu je tokom posete Novom Pazaru pričala čak i premijerka Ana Brnabić ("nije tačno da cele porodice umiru od korone, ali ima jedna porodica").

"Sa sigurnošću mogu da kažem da mi otac i majka nisu umrli zbog korone. Prvo mi je umro otac Ćamil, ali od starosti, imao je 90 godina", rekao je Suljović za Blic.

Već sutradan je ostao bez sestre Hadrije Hadrović. Ona je živela na selu, odvojeno od roditelja, imala je 54 godine i jeste bila pozitivna na korona virus. Preminula je u novopazarskoj Opštoj bolnici, na Grudnom odeljenju, posle nekoliko dana drame.

- Ona je imala jasne simptome. Upućivali su je u Novi Pazar, odlazila je 3-4 puta, ali su je vraćali jer je sve bilo prepuno i nije imalo mesta za nju. Tek poslednji put kad je otišla toliko joj je bilo loše da su morali da je smeste. Nažalost, nije uspela da se izbori sa virusom, iako je bila zdrava. Nije imala hroničnih bolesti - kaže Rafet Suljović.

Bez majke Fahrije (76) je ostao u nedelju. Umrla je od tuge prilikom klanjanja.

- Srce joj je prepuklo, jer je za dva dana ostala bez supruga i ćerke. Nije imala simptome kovida i, kao ni otac, nije ni testirana. Da je imala, sigurno bih je odveo kod doktora - kaže Rafet Suljović.

sti medijski izveštaji, očigledno neprovereni, tvrdli su da su još dvojica braće Suljović pozitivni na korona virus i da su u kritičnom stanju.

- Nas ima osmoro braće i imali smo tri sestre. Roditelji su imali 39 unučadi i 25 paraunučadi. Tačno je da su dvojica braće pozitivna, ali su oni u Beču. Iz Tutina su otišli pre dvadesetak dana, a ne znam da li su virus odneli odavde ili su se zarazili tokom puta, ili tamo. Najbitnije je da su oni dobro, iako je jedan još u karantinu, što je obavezna mera koju propisuje Austrija. Svi ostali članovi porodice su dobro - ispričao je Rafet Suljović šokiranom reporteru "Blica".

Suljović je apelovao na medije da imaju razumevanja za njegovu porodicu koja je za kratko vreme izgubila troje članova zbog čega su potreseni, pa im, kako kaže, nisu potrebna nagađanja da su svi preminuli od kovida.

strana 1 od 249 idi na stranu