Prorektor Bulat: Na fakultetima BU nema žarišta infekcije

Beograd -- Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu kaže da se na svim fakultetima poštuju preporuke i da se prijemni i ispiti odvijaju prema utvrđenoj dinamici.

Izvor: Beta
Podeli
Dan Kitwood/Staff/Getty images/Ilustracija
Dan Kitwood/Staff/Getty images/Ilustracija

Prof. dr Petar Bulat je agenciji Beta kazao da je u studentskim domovima od Kovid-19 obolelo 40 studenata i da je njihovo stanje stabilno.

On je dodao da na Univerzitetu studira 97.000 studenata i da nemaju podatke o zdravstvenom stanju studenata koji ne žive u studentskim domovima.

"Ima i sporadičnih slučajeva oboljevanja nastavnog i ostalog osoblja, ali do sada nije ugrožen rad nijednog fakulteta na našem Univerzitetu, jer se maksimalno sprovode sve preventivne mere", rekao je Bulat.

Prorektor je naveo da svi studenti prilikom dolaska na fakultet moraju da nose zaštitne maske.

Dodao je da je na nekim fakultetima obavezno i nošenje rukavica, a da se od dežurnih nastavnika zahteva i nošenje vizira.

"I studenti i nastavno osoblje na ispitima moraju da poštuju sve preventivne mere. Dakle, obavezno je nošenje maski i poštovanje socijalne distance od najmanje metar i po. Takodje, pre ulaska na fakultet obavezno je i dezinfekciono pranje ruku", objasnio je prorektor.

Na pitanje Bete da li inficirani studenti mogu da odlože polaganje ispita ili da ispit polažu onlajn od kuće, profesor je rekao da je to za sada nemoguće.

"Oboleli studenti moraće da preskoče ovaj ispitni rok, a polaganje ispita preko interneta nije zakonom dozvoljeno iako je nastava u drugom semestru završena onlajn", rekao je Bulat.

strana 1 od 249 idi na stranu