Ispitivaće se da li je doktorka iz Novog Sada zbog uvreda na rasnoj osnovi dostojna lekarske profesije

Nakon vređanja na rasnoj osnov studentkinje na razmeni u Novom Sadu, doktorka zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine bi mogla da bude kažnjena.

Izvor: 021
Podeli

Pročitajte još:

Rasističke uvrede novosadske doktorke studentkinji na razmeni: "Ti si crna krava" VIDEO

"Povodom snimka nemilog događaja objavljenog u sredstvima javnog informisanja, u kom je jedan od aktera lekarka zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, КCV ovakvo njeno ponašanje i način komunikacije ocenjuje kao neprihvatljivo i najoštrije ga osuđuje", kažu iz KCV.

Kako dalje navode, КCV, kao poslodavac ove lekarke, a u okviru svojih ovlašćenja, o navedenom slučaju obavestiće nadležnu lekarsku komoru radi ispitivanja etičnosti postupanja ove lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljane lekarske profesije. Studentkinja Š. O. kaže da je najmanje što želi zvanično izvinjenje, ali da će definitivno sa ovim slučajem "ići dalje", s obzirom na to da je, kako tvrdi, doktorka bila i na vratima njenog stana, maltretirajući nju i njenu cimerku, koja je takođe crnkinja. Zaključuje da se zbog čitave situacije oseća nesigurno, što je neprihvatljivo. Istovremeno, zahvaljuje se svima u zajednici koji su joj pružili podršku u ovom trenutku. Na Medicinskom fakultetu kažu da im se studentkinja obratila nakon što je doživela neprijatnost, te da je nakon toga utvrđeno da osoba koja ju je napala nije zaposlena na fakultetu, zbog čega je Š. O. povukla svoju objavu na društvenim mrežama. "Mislimo da ne treba posebno naglašavati da je ovakvo ponašanje za svaku osudu i budite uvereni da među našim nastavnicima, saradnicima i osobljem nema takvih. Da ih ima, bili bi najstrože kažnjeni i bez da nas neko na to opominje", navode na fakultetu za 021.rs. Incident se dogodio u liftu zgrade u kojoj, ispostavilo se, stanuju i studentkinja i doktorka. Kako je doktorka nakon izrečenih rasističkih uvreda viđena kako ulazi u zgradu Medicinskog fakulteta, isprva se mislilo da je zaposlena i na Medicinskom fakultetu. Međutim, to nije slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 249 idi na stranu