Putnicima iz centralne Srbije preporuka da budu u izolaciji sedam dana

Putnički saobraćaj na prelazu Jarinje iz centralne Srbije funkcioniše bez problema, javlja Kosovo onlajn.

Izvor: B92, Kosovo online
Podeli
EPA/BORIS PEJOVIC
EPA/BORIS PEJOVIC

Oni koji su nešto posle podneva ušli iz centralne Srbije na teritoriju Kosova kažu da je procedura da ostave podatke iz lične karte, tačnu adresu i broj telefona uz preporuku da narednih sedam dana provedu u samoizolaciji.

Sagovornici portala Kosovo Onlajn

rekli su da nikakav papir o pravilima prema kojima se sprovodi samoizolacija nisu potpisali niti im je dato ništa slično, kao ni to ko će vršiti kontrolu i na koji način proveravati da li se pridržavaju preporuka.

Dok je jednima rečeno da bi u domovima trebalo da budu narednih nedelju dana, bračni par iz Devet Jugovića kod Prištine je dobio informaciju od kosovske policije da smeju da se kreću do prodavnice i do lekara ukoliko im to bude potrebno.

"Dao sam srpski ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu, a tražili su mi i tačnu adresu stanovanja na kojoj ću biti narednih sedam dana. Uputili su me na ambulantu gde su mi izmerili temperaturu. Nisu mu dali nikakav papir, ali su mi rekli da ne bi trebao da se udaljavam od kuće u narednih sedam dana", kaže za Kosovo Onlajn sredovečni čovek iz Lapljeg Sela.

Za razliku od njega, momak i devojka iz Kraljeva su dobili samo usmeno obaveštenje da u narednih sedam dana ne bi trebalo da napuste teritoriju Kosova.

"Dali smo im lične karte i ništa nismo potpisali, a oni su nam samo rekli da ne bi trebalo da u narednih sedam do deset dana napustimo teritoriju Kosova", rekli su nam u prolazu.

strana 1 od 225 idi na stranu