Jurić posle tri sata saslušanja: Rekao sam sve o političaru pedofilu; Tužilaštvo: Nije otkrio ime VIDEO

Igor Jurić posle više od tri sata saslušanja izašao je iz Palate pravde, a okupljenim novinarima je rekao da su sve što su znali rekli.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

"Sve što znam rekao sam tužilaštvu", izjavio je Jurić za medije.

Jurić je rekao da je cela suština priče kako bi moglo da se zaštiti dete..

"Sve papire, fotografije i dokaze koje sam imao o političaru pedofilu dao sam tužilaštvu" rekao je Jurić novinarima.

On je istakao da je tužiocu naveo ime političara za kog sumnja da je pedofil, navodi Blic, koji je preneo da je Jurić dodao da dalje o ovom slučaju ne sme da priča.

On je, takođe, istakao da će od sada na ovu priču staviti tačku, jer je od nje pravljen rijaliti. Ni u jednom slučaju nije bio ovakav pritisak, zasto je u ovom trenutku? Ako nije u interesu deteta, u čijem je interesu pritisak?, zapitao se Jurić i dodao:

"Ne želim da pravimo afere već da dođemo do rešenja, cilj je da svi zločinci budu osuđeni", zaključio je Jurić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, u kom je danas duže od tri sata saslušavan Igor Jurić saopštilo je da ime navodnog političara pedofila nije otkriveno.

"Više javno tužilaštvo u Beogradu je odmah, nako navoda koje je u medijima izneo osnivać Fondacije "Tijana Jurić", o postojanju političara i javne ličnosti koja je pedofil, formiralo predmet i pozvalo Igora Jurića radi davanja bližih podataka neophodnih za dalje postupanje nadležnih organa. Na osnovu informacija do kojih se došlo, uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru sa Igorom Jurićem nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela obljuba nad detetom, kao ni identitet maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno, a koje je u vreme izvršenja imalo 13 godina, zbog čega javno tužilaštvo za sada nema dovoljno informacija neophodnih za pokretanje pretkrivičnog postupka", izjavila je za Kurir Irena Bjeloš, portparolka Višeg tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 71 idi na stranu