Brnabićeva: Nadam se da nova prištinska vlada neće voditi populističku politiku

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će nova prištinka vlada biti dovoljno odgovorna, pre svega, prema svojim građanima.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ona je izrazila nadu i da nova vlada neće voditi populističku politiku, već da će razmišljati o tome šta je potrebno uraditi za ekonomski napredak celog regiona.

Brnabić su novinari na Oblačinskom jezeru, pre nego što je stigla vest iz Prištine da je izglasana nova vlada, upitali da li će se njenim izborom, nešto promeniti prema Srbiji, odgovorila da to ne zna, ali da se nada da hoće, jer je to u interesu svih građana regiona, bez obzira da li su Srbi ili Albanci ili bilo koje nacije.

"Nadam se da će nova vlada, odnosno Privremene insititucije samouprave u Prištini biti dovoljno odgovorne, pre svega, prema svojim građanima, da ne vode populističku politiku, već da razmišljaju o tome šta je potrebno uraditi da bi ekonomski ceo region, a posebno KiM, stajali malo bolje. Da bi građani živeli bolje, imali više radnih mesta, veće plate, investicije…", rekla je Brnabić.

To se može samo ukoliko sarađujemo, razgovaramo i ukoliko je situacija stabilna i mirna, istakla je premijerka.

strana 1 od 74 idi na stranu