"Sa prozora Stejt departmenta vidi se pokolj policije nad demonstrantima"

Moskva -- Stejt department nikoga ne može da podučava o poštovanju ljudskih prava usred talasa policijske brutalnosti, rekla je predstavnica ruskog MSP Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Nicole Hester/Ann Arbor News via AP
Foto: Tanjug/Nicole Hester/Ann Arbor News via AP

Pročitajte još:

Moskva: Skandalizovani smo nasiljem američkih policajaca

Ona je posebno naglasila da američki državani sekretar Majk Pompeo danas održava sastanak sa preživelima protesta na trgu Tjenanmen.

"Sa prozora Stejt departmenta u Vašingtonu vidi se pokolj policije nad demonstrantima na trgu Tjenanmen, ali se pitam da li će američki državni sekretar imati nešto da kaže svojim gostima i o američkim dostignućima u domenu zaštite ljudskih prava", zapitala se Zaharova.

Predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova naglasila je da u ovom trenutku SAD mogu jedino da se pohvale nezakonitim i brutalnim odnosom prema novinarima, koji su svakodnevno bombardovani suzavcem i salvama gumenih metaka iz policijskih pušaka.

"Mogu da se ponose što je više od 100 američkih i inostranih novinara bilo izloženo maltretiranju u rukama američkih policajaca", zaključila je Zaharova.

Nešto ranije, rusko ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je na relevantne međunarodne organizacije da reaguju na sve veći broj slučajeva policijskog nasilja nad novinarima koji izveštavaju sa protesta širom SAD, kao i na sistematsko kršenje ljudskih prava u Americi zbog čega su i izbili masovni protesti širom SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 533 idi na stranu