Već poznata imena budućih ministara u Prištini

Priština -- Predsedništvo Demokratskog saveza Kosova donelo je odluku o tome ko će iz redova te stranke biti zamenik premijera i ministri u nolvoj vladi.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Lider DSK Isa Mustafa i kandidat za premijera Hoti su posle sednice Predsedništva stranke novinarima kazali da će zamenik premijera iz te stranke biti Dritan Seljamaj.

Sadašnja ministarka obrazovanja Hikmete Bajrami iz DSK-a postaće ministarka finansija i transfera, Vljora Dumoši ostaje ministar kulture, dok je Agim Veljiu kandidiat za ministra unutrašnjih poslova i javne uprave.

Arban Abraši biće ministar za infrastrukturu i zaštitu životne sredine, Armend Zemaj ministar zdravlja, a Besian Mustafa će ostati na čelu Ministarstva poljoprivrede.

Anton Čuni ostaje na čelu Ministarstva odbrane.

Za zamenika premijera iz redova Alijanse za budućnost Kosova je predložen Besnik Tahiri.

ABK, pored prvog zamenika premijera, dobija i Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore, gde je kandidat za ministra Meljiza Haradinaj, Ministarstvo pravde će voditi Seljim Seljimi, Ministarstvo ekonomije Bljerim Kuči, dok bi Ram Ljika mogao da bude ministar obrazovanja, nauke i tehnologije.

Socijaldemokratska inicijativa će imati jednog zamenika premijera i tri ministarstva, ali još nema zvaničnih informacija o predloženim kandidatima.

Hoti je prethodno izjavio da će Srpska lista dobiti dva ministarstva i da će jedan od ministara biti i zamenik premijera.

Najavljeno je da će nova vlada biti izglasana sutra na vanrednoj sednici Skupštine Kosova čiji je početak zakazan za 11.00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu