Bandić izviždan

Aktivisti tri udruženja izviždali su danas gradonačelnika Zagreba Milana Bandića dok je na konferenciji za novinare najavljivao koncert za Dan grada 31. maja.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Aktivisti Zelene akcije, Prava na grad i udruženja Siget držali su transparent dug 20 metara na kojem je pisalo "Otpor Bandiću - Sloboda Zagrebu".

Ta udruženja su u saopštenju navela da je upravo Dan grada Zagreba prilika da se ukažze na neispunjena Bandićeva obećanja i na "štetu koju stanovnici Zagreba, trpe zbog dve decenije njegove politike".

Taj dan su nazvali "danom opljačkanog, devastiranog i poniženog grada Zagreba" i ocenili da je, s obzirom na lokalne izbore u maju iduće godine, ovo poslednji Dan grada Zagreba s Milanom Bandićem na funkciji gradonačelnika, prenosi Hina.

"Vrhunac bizarnosti u trenutku kada grad trpi posljedice dve krize, zbog zemljotresa i koronavirusa jeste Bandićevo obećanje izgradnje jedne stanice podzemne železnice", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je zemljotres pokazao svu nemoć gradskih institucija koje su oštećenim građanima pružile samo minimalnu pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu