Nikom ništa više nije jasno: Slučaj pacijentkinje u Hrvatskoj napravio pometnju

Slučaj starije žene (71) iz Kolana, u Zadarskoj županiji, koja se vodi kao osoba koja je prebolela koronavirus, napravio je pometnju u Hrvatskoj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilsutracija: Deposit photos/belyaaa
Ilsutracija: Deposit photos/belyaaa

Pometnja je nastala nakon što su njeni testovi u sredu ponovo bili pozitivni, a sutradan je rezultat ponovljenog testa bio ponovo negativan.

Pozivajući se na svoja saznanja zadarski portal piše da je reč o starijoj ženi, koja je virus “pokupila” preko Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na moru.

Žena je, kažu, nakon što je dobila simptome, bila testirana na koronavirus, a njen nalaz je bio pozitivan.

Nakon određenog vremena oporavka, ponovo je testirana kako bi se utvrdilo da je virus nestao iz njenog organizma. Testirana je, kako se to uobičajeno radi, dva puta u razmaku od 48 sati i oba su rezultata bila negativna, što je značilo da se oporavila od koronavirusa.

Međutim, ona je juče ponovo dobila simptome bolesti, ponovo je testirana, a nalaz je bio pozitivan, da bi danas njen nalaz opet bio negativan, piše portal Zadarski.

Iz Štaba civilne zaštite Zadaske županije navode da se radi o specifičnom slučaju i da su njeni nalazi upućeni Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koji će dati svoje mišljenje o ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu