U auto-bandi Beograd-Čačak višestruki povratnici

Osumnjičeni za krađe automobila u Beogradu, koje su rasklapali u Čačku radi preprodaje delova, saslušani su danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/Jan Pietruszka
Ilustracija: Deposit photos/Jan Pietruszka

Nakon toga su dvojica koja su priznala delo pušteni da se brane sa slobode.

Ostaloj trojici Prvi osnovni sud je na predlog tužilaštva odredio pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, rekla je za Tanjug portparolka suda Biljana Stanković.

Sa slolobode će se braniti N. J. iz Beograda i Z. B. iz Čačka koji su priznali krivično delo i nisu ranije osuđivani, pa tužilaštvo za njih nije tražilo određivanje pritvora, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pritvor je određen M. K., M. N. i N. R., koji su negirali izvršenje krivičnog dela, a ranije su osuđivani.

Reč je o višestrukim povratnicima koji su osuđivani zbog krivičnih dela protiv imovine.

Oni su juče uhapšeni po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa policijskim službenicima UKP-a, zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo teška krađa.

Tužilaštvo je saopštilo da su oni osumnjičeni da su od oktobra 2019. godine do marta ove godine u više navrata na teritoriji Beograda krali automobile novije generacije - golf 7, škodu oktaviju i druge, a potom su ih odvozili u iznajmljene garaže, te ih prevozili u Čačak, gde su vozila rasturali u delove i dalje prodavali.

Policijski službenici su prilikom pretresanja kod osumnjičenih pronašli više delova prethodno oduzetih vozila i to šasije, motore, sedišta, kodove, ključeve i drugo, kao i alat podesan za obijanje vozila.

Takođe, prilikom pretresa, policijski službenici oduzeli su i veću količinu opojne droge - 1,2 kg amfetamina, kao i 20.000 tableta i za to krivično delo će krivična prijava biti podneta nadležnom javnom tužilaštvu.

strana 1 od 77 idi na stranu