UDS: Borićemo se protiv "korena" korupcije

Nenad Konstantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije, rekao je u Šapcu da ta koalicija ima plan kako da se bori protiv korupcije.

Izvor: Tanjug
Podeli

On kaže da će građanima vratiti poverenje u institucije i vladavinu prava.

Konstantinović je, u druženju sa građanima Šapca, istakao da je korupcija jedan od najvećih problema u Srbiji.

Korupcija ne samo da je dozvoljena, već je, tvrdi Konstantinović, i podstaknuta od strane vlasti.

U zemlji koja je zarobljena u korupciji, građani nisu jednaki, moguće je jedino partijsko zapošljavanje, a zloupotreba javnih resursa je enormna, rekao je Konstantinović.

On je dodao da Ujedinjena demokratska Srbija ima plan da iskoreni korupciju i da povrati poverenje građana u institucije i vladavinu prava.

U fokusu Ujedinjene demokratske Srbije su građani, njihovi problemi i načini za rešavanje tih problema. Jedan od mnogobrojnih, koji spada među najvažnije, je svakako korupcija koja automatski krši princip jednakosti svih građana pred zakonom i izaziva krupne i negativne posledice u društvu i na taj način ne dopušta zemlji da se dalje razvija. Zbog toga je sprečavanje korupcije jedan od prioriteta UDS, navodi se u saopštenju te koalicije.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu