Zrenjaninci bez vode od 23 do 7 sati; razlog - "izuzetno velika potrošnja tokom policijskog časa"

Od večeras u 23 sata do sutra ujutru u 7 sati časova Zrenjaninci će biti bez vode, saopštila je "Grupa Zilio".

Izvor: Tanjug
Podeli
Illustracija: Deposit photos/Andrey_Kuzmin
Illustracija: Deposit photos/Andrey_Kuzmin

Navode da je razlog izuzetno velika potrošnja vode u vreme policijskog časa, koja je dovela do smanjenja pritiska u vodovoou.

Obustava distribucije vode neophodna je kako bi se povećao kapacitet proizvodnje i povećao pritisak, saopštila je "Grupa Zilio", a prenela je RTV na svom sajtu.

Istovremeno JKP "Vodovod i kanalizacija" i Grad Zrenjanin najavljuju da će pokrenuti postupak za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće.

U saopštenju "Grupa Zilio" ističe da je, uprkos teškoj situaciji nastaloj zbog pandemije koronavirusa, tehnološki proces prečišćavanja pitke vode za potrebe Grada Zrenjanina u potpunosti stabilizovan i da su rezultati analiza poslednjih 10 dana pokazali da je tretirana voda, hemijski i mikrobiološki u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

"Vodovod i kanalizacija i Grad Zrenjanin pokrenuće postupak za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće, posebno imajući u vidu da su najnovije analize hemijske i mikrobiloške ispravnosti vode za piće u gradskoj vodovodnoj mreži takođe pokazale rezultate kvaliteta vode saglasnog važećem Pravilniku.

Nadamo se da će građane obradovati činjenica da u gradskoj vodovodnoj mreži imaju zdravu i pitku vodu, zahvaljujući udruženim naporima zaposlenih u Gradskoj upravi, JKP Vodovod i kanalizacija i investitora, uz nesebičnu pomoć kabineta premijerke i zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu