Održan skup za odbranu svetinja, ali u Sankt Peterburgu FOTO

Podrška Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, Eparhiji budimljansko-nikšićkoj i narodu u Crnoj Gori stigla je i iz Sankt Peterburga u odbrani i očuvanju svetinja.

Izvor: B92, Sputnjik
Podeli
Foto: Deposite/Eillen_1981
Foto: Deposite/Eillen_1981

U organizaciji Srba iz Crne Gore i Republike Srpske skup je održan uz blagoslov sveštenika Ruske pravoslavne crkve, koji su se takođe okupili ispred zdanja Isakijevskog sabora da pruže punu podršku sveštenstvu MCP i Eparhije budimljansko-nikšićke, kao i i vernom narodu u Crnoj Gori da istraju u odbrani svetinja, piše Sputnjik.

Okupljeni su poručili da donošenje anticivilizacijskog, antidemokratskog zakona o veroispovesti predstavlja udar u temelje istorijske i savremene Crne Gore, čiju su duhovnu vertikalu i državnost neumornim pregalaštvom izgrađivali mitropoliti iz kuće Petrović Njegoš, a nastavljali njihovi dostojni naslednici na mitropolijskoj stolici, prenosi portal "In4s".

Oni su istakli značaj duhovne misije mitropolita Amfilohija Radovića i Episkopa Joanikija Mićovića i Metodija Ostojića koji su zajedno sa sveštenstvom i vernicima u Crnoj Gori dali, kako se navodi, nemerljiv doprinos u duhovnoj obnovi Crne Gore i njenom "uvažavanju u pravoslavnoj Vaseljeni".

Izrazili su i nadu da će pravni tim Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhije budimljansko-nikšićke uspešno okončati pregovore sa timom Vlade Crne Gore, kako bi se sveštenstvo Srpske Pravoslavne Crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori vratilo svojim redovnim poslovima u punom kapacitetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu