Prva četiri pacijenta smeštena u "Čair", imaju temperaturu 38 stepeni

Niš -- U privremenu bolnicu za lakše obolele od koronavirusa u hali "Čair" u Nišu u toku popodneva primljena su prva četiri pacijenta.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolic
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolic

Koordinator Kliničkog centra za privremenu bolnicu u "Čairu" doktor Goran Stanojević rekao je za "Blic" da se u toku večeri očekuje prijem još jednog broja obolelih.

"Trojica kineskih državljana i naš državljanin testirani su na Infektivnoj klinici u Nišu gde je utvrđeno da su kovid pozitivni i primljeni su u privremenu bolnicu u Čairu sa lakšom kliničkom slikom", izjavio je Stanojević.

On je rekao da je testom potvrđeno prisustvo virusa kovid-19, a pacijenti imaju temperaturu do 38 stepeni Celzuijusa i lagane, blage tegobe gornjih respiratornih organa ili su pozitivni na virus i potpuno asimptomatični.

U hali "Čair" nalazi se ukupno 256 kreveta za prijem lakših pacijenata obolelih od korona virusa, dok će o obolelima brinuti ukupno 90 sestara i 18 lekara.

Vojska Srbije opremanje "Čaira" završila je krajem prošle nedelje, a pored kreveta, tu se sada nalaze i ambulante, trpezarije, sanitarne prostorije.

U "Čairu" su pacijentima na raspolaganju i biblioteka, tv sala, prostor za bavljenje rekreativnim aktivnostima.

Hranu za obolele pripremaće zaposleni u kuhinji Studentskog centra, a grad Niš obezbedio je 100.000 pribora za jelo za jednokratnu upotrebu.

strana 1 od 179 idi na stranu