"Novi Pazar je novo žarište, ekipa lekara krenula iz Beograda" ; "Alarmantno, ali pod kontrolom" VIDEO

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je danas da je Novi Pazar postao novo žarište koronavirusa u Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen/TV B92
Foto: Printscreen/TV B92

"Novo žarište pojavljuje se u Novom Pazaru i predsednik države mi je rekao da se već sada upućuje izvestan broj respiratora u taj grad", rekao je Stevanović.

On je na konferenciji za novinare rekao da se ubrzano radi na tome da se pripremi bolnica u tom gradu samo za zaražene koronavirusom.

"Ekipa lekara i medicinskih radnika iz Beograda krenula je jutros u Novi Pazar", kazao je on.

Biševac: Situacija alarmantna,ali pod kontrolom,stižu respira

Novi Pazar je identifikovan kao novo žarište virusa korona u Srbiji, a gradonačelnik Nihat Biševac izjavio je večeras da je situacija u gradu alarmantna, ali da je za sada pod kontrolom.

Biševac je za TV Prvu rekao da će Opšta bolnica u Novom Pazaru u ponedeljak dobiti 13 respiratora i naveo da se od 12 registrovanih osoba zaraženih virusom korona, tri koje su u težem stanju nalaze na intezivnoj nezi u Kliničkom centru u Kragujevcu, dok je devet pacijenata u kućnoj izolaciji.

"Zamolio bih sve neodgovorne građane da situaciju shvate vrlo ozbiljno i da budu odgovorni prema sebi, svojoj porodici i svojoj zajednici“, rekao je Biševac.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović ranije danas je potvrdio da će bolnica dobiti 13 respiratora, od toga 10 velikih kliničkih i tri do pet transportnih respiratora i dodao da je zdravstvo u tom gradu stabilno, kao i da su zdravstveni radnici spremni za novonastalu situaciju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba u ponedeljak da poseti Novi Pazar, a veliku zahvalnost na pomoći predsednika u nabavci respiratora uputili su i Biševac i Mahmutović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu