Izlečeni Crnogorac: Ponosan sam što nisam zarazio nikoga

Podgorica -- Meštanin Bara Mihailo Vukić objavio je na Fejsbuku da je izlečen od koronavirusa i da je pušten iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Deposit/xload
Foto: Deposit/xload

On je napisao da je pobedio virus i da nakon 20 dana teške borbe u bolnici ide kući.

"Nije bilo lako. Sad je sve u redu. Ponosan sam što nikoga nisam zarazio i nikoga od svoje porodice, kolega sa posla i prijatelja doveo u opasnost osim sebe", naveo je on i pozvao građane da sede kod kuće.

"Ja bih sve dao da sam poslednjih 20 dana mogao biti kući. Ne treba vam ništa, ni inhalatori, respiratori, ni injekcije, ni infuzije. Sedite kući i biće vam super. Hvala svima u Crnoj Gori", napisao je Vukić na Fejsbuku, a njegovu objavu prenose podgorički portali.

On je zahvalio svim sestrama, tehničarima i doktorima u Kliničkom centru Podgorica na intenzivnoj nezi.

"Svima na infektivnoj klinici koji rade u jako teškim uslovima i veliko hvala doktorima i sestrama u Baru kako su me pazili i raspitivali se za moje stanje. Veliko hvala svima koji ste slali poruke podrške, brinuli i bili uz nas u najtežoj utakmici života", napisao je Vukić.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Eraković izjavio je da su danas otpustili prvog pacijenta koji je izlečen od koronavirusa.

U Crnoj Gori je od jutros još 14 osoba zaraženo tako da se broj obolelih povećao na 174.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje u Podgorici, 13 novoobolelih su kontakti prethodno poznatih slučajeva, dok se kod jednog slučaja i dalje traga za izvorom infekcije.

Do sada su od koronavirusa u Crnoj Gori preminule dve osobe.

strana 1 od 146 idi na stranu