"Biće mi zadovoljstvo da vratim orden SPC - nisam ga ni tražio"

Podgorica -- Biće mi zadovoljstvo da vratim orden SPC, da mi ga ne moraju oduzimati, posebno kad vidim kome su taj orden dali, rekao je ministar odbrane CG Predrag Bošković.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphoto/xload
Ilustracija: Depositphoto/xload

Pročitajte još:

"Oduzećemo Boškoviću Orden Svetog Save, pa neka se kiti čim hoće"

On je to rekao u Dnevniku TVCG povodom izjave mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da će Sinod SPC oduzeti orden Svetog Save Boškoviću, koji mu je bio dodeljen za doprinos izgradnji hrama Svetog Đorđa u Pljevljima.

Bošković je kazao da ga ne čude izjave mitropolita Amfilohija, budući da se, kako je ocenio, u poslednje vreme ponaša više kao biznismen nego kao svešteno lice.

On je naglasio da orden SPC nije ni tražio, te da je bio u Odboru Rudnika uglja Pljevlja kada su pomogli finansiranje nekoliko verskih objekata.

"Izuzetno sam ponosan na to što smo tada radili i da sam danas u prilici, sigurno bih isto uradio i pomogao izgradnju verskih objekata, ili obnovu postojećih, bilo gde na teritoriji Crne Gore", rekao je Bošković.

Bošković je ocenio da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i da su državni organi i u prošlosti znali da se izbore sa izazovima koji su bili mnogo složeniji s aspekta bezbednosti, nego što su sadašnji kao posledica protesta zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Dodao je i da je pozvao načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića i čestitao mu na stavu i izjavi da se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom.

"Ako dobro pročitate izjavu, videćete da je on rekao da je sloboda veroispovesti osnovno ljudsko pravo svakog pojedinca i da će zaštititi bilo pojedinca bilo Vojsku u celini od zloupotrebe u bilo koje, političke ili verske, svrhe", kazao je Bošković.

Ministar odbrane je zaključio da Crna Gora ima vojsku koja je odana državi i koja je spremna da zaštiti teritorijalni integritet i državni poredak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 173 idi na stranu