Nemački mediji: Ranjeni crnogorski mafijaš prebačen u Tursku, zabranjen ulazak u Nemačku i njemu i supruzi

Policijskim helikopterom ranjeni državljanin Crne Gore prebačen je iz bolnice do aerodroma u Hanoveru, a zatim avionom do Istanbula.

Izvor: Dojče vele
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Lucidwaters
Ilustracija: Depositphotos/ Lucidwaters

Odlazak Igora K. doneo je olakšanje policiji Donje Saksonije, ali je i izazvao sukob u vladi te nemačke pokrajine, piše "Dojče vele".

"Sa hanoverskog aerodroma je nešto posle 11 sati poleteo beli ambulantni avion. U njemu je bio Igor K., osumnjičen kao član kriminalnog klana, koji je posle dvonedeljnog boravka u bolnici Medicinskog fakulteta u Hanoveru, zajedno sa svojom suprugom, napustio Nemačku“, piše javni servis NDR: „Cilj leta: Istanbul u Turskoj. Pre toga je Crnogorac do aerodroma u Hanoveru dovezen plavim policijskim helikopterom. Ministarstvo unutrašnjih poslova Donje Saksonije je potvrdilo da je bračni par odleteo u pratnji policije – i njih dvoje neće smeti da uđu u Nemačku tokom narednih pet godina“.

„Ovo je dobra vest za osoblje kao i pacijente bolnice, dobra vest i za policiju Donje Saksonije koja je sa puno energije obavila sve svoje zadatke proteklih dana. Raduje me da je ova nepotrebna epizoda okončana“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije Boris Pistorijus (SPD). On je pre toga već zahtevao da Crnogorac napusti zemlju i pretio mu izgonom“, prenosi NDR.

Informativni portal Njuz 38 piše: „Odjednom se sve brzo odigralo: cilj osumnjičenog člana Mafije je sada Istanbul. 35-godišnjak je optužen za učešće u borbi klanova narko-mafije. Oko njegovog boravka je izbio žestok spor“.

Hanoverše algemajne cajtung piše da je „osumnjičeni mafijaški bos za tretman svojih prostrelnih rana doznačio Fakultetskoj klinici oko 100.000 evra. Sada se javila i sumnja da taj novac potiče iz ilegalnih poslova. Zato državno tužilaštvo u Hanoveru proverava pokretanje istrage zbog pranja novca“.

Frankfurter algemajne cajtung podseća na situaciju od pre dve godine kada je jedan visoki član iranskog rukovodstva došao na lečenje u jednu neurohiruršku privatnu kliniku. Došlo je do demonstracija protiv „sudije smrti“ a potom je on navrat-nanos odvezen odatle po policijskom zaštitom (…) Deo sukoba Škaljarskog i Kavačkog klana je verovatno bilo i jedno dvostruko ubistvo u Brandenburgu prošle godine, kao i jedno ubistvo u Beču“.

Zbog ovog pacijenta je došlo do sukoba u samoj pokrajinskoj vladi: „Sud je već naredio da se Igor K. smesti u zaštitni pritvor, ali do premeštanja pacijenta u dobro obezbeđenu zatvorsku bolnicu Lingen nije došlo, jer se usprotivilo ministarstvo pravde. A šefica poslaničkog kluba Zelenih je natezanje oko pacijenta već nazvala haosom u vladi. Ona je konstatovala da su ministarka pravde Barbara Havlica (CDU) i ministar za nauku Bjern Timler (VDU) očito posvađani“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 553 idi na stranu