Grci besni: Sav ološ je ovde; Mi smo igralište srpskih kriminalaca; Postaćemo Bejrut

Atina, Beograd -- Nakon ubistva dvojice vođa "škaljaraca" u Atini, u sred restorana i naočigled mnogih, grčka štampa opširno se bavi pitanjem "uvezenih" kriminalaca.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Chalabala
Ilustracija: Depositphotos/ Chalabala

Pročitajte još:


Ko su ubijeni Dedović i Stamatović

Kako prenose beogradski portali, ocena atinskih medija mogla bi se napisati i ovako: Daleko od dometa srpskih, crnogorskih, albanskih i drugih policajaca matičnih zemalja, na toplom mediteranu utočište traže mafijaši optuženi za najgnusnije zločine. Ali, kako je mala bara puna krokodila - slede i krvavi obračuni.

Tako naime, izgleda Grčka u očima mnogih čitalaca lokalnih portala, a nakon brutalnog smaknuća Stevana Stamatovića (43) i Igora Dedovića (43), isplivali su mnogi, slični komentari ispod pisanja grčih medija, prenose "Večernje novosti" pisanje "Telegrafa".

"Ovo područje je igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca. U poslednjih pet, šest godina sve je više obračuna. Ako ih ne deportuju što pre, južna predgrađa će postati Bejrut!", rezigniran je jedan od čitalaca.

Za sve one koji misle da su obale ove zemlje mirne van sezone, jedan komentar stiže kao šamar: "I Grčka je prepuna s*anja".

A da su gorespomenuti Rusi, Srbi, Arapi... glavni negativci u mafijaškom svetu pokazuje sledeći komentar: "A mi baš mislili da su Šveđani!"

"Naša zemlja je puna stranaca koji je smatraju odličnom za kriminal, paušalne beneficije, ilegalnu imigraciju. U isto vreme, Grci odlaze iz zemlje zbog ovakvog divljaštva, nepravednog oporezivanja, bednih plata i penzija", ljutit je jedan čitalac.

Neki su zaista ogorčeni. "Sav ološ planete Zemlje se okupio ovde i niko ništa ne radi. Ali, nema veze sve dok Grke ne nazivaju rasistima i fašistima. E, kako se zavaravamo", glasi još jedan od komentara.

Da je zemlja postala "raj za globalni kriminal", svedoči još jedan čitalac.

A kako izgleda život "običnog" Grka u ovakvom svetu koji nisu želeli..."Odete u tavernu s porodicom i rizikujete život! Pa, ni u Meksiku ni u Kolumbiji nema ovoga. Zar deca da gledaju kako im ubijaju roditelje?!" - napisao je neko.

Napadači sa kapuljačama pucali su na Igora Dedovića i Stefana Stamatovića u trenutku dok su oni večerali sa porodicama u prepunom restoranu u atinskom kvartu Vari, a potom pobegli džipom ka Koropiji.

Kako su naveli svedoci, u obe žrtve pucano je desetak puta - jedan je ubijen odmah, pred očima svoje dece, dok je drugi s teškim povredama prevezen u bolnicu, gde je preminuo.

U napadu je ranjena i supruga jednog od ubijenih, a u prepunom restoranu nastala je opšta pometnja i panika. "Izgledalo je kao scena američkog filma. Muškarci su upali i počeli da pucaju. Niko nije mogao da zaustavi metke. Njihova deca su vrištala. Jedan je odmah ostao mrtav na stolici na kojoj je sedeo", rekao je jedan od svedoka za portal STAR dodavši da se sve dogodilo za pola minuta.

Počinioci, kako navode svedoci, nisu bili maskirani - bila su to trojica dvadesetogodišnjaka i jedan za kojeg se procenjuje da ima oko 45 godina, prenosi grčki portal Vima.

Mediji prenose da ubistvo, najverovatnije, ima veze sa sukobom dva crnogorska klana, škaljarskim i kavačkim, u kojem je do sada stradalo 40 ljudi, uglavnom u Srbiji i Crnoj Gori, pa taj sukob zvanična Podgorica smatra pitanjem nacionalne bezbednosti.

Policija je saopštila da je reč o dobro organizovanom profesionalnom ubistvu, pa se razmatraju dva scenarija - mafijaški obračun ili naručeno ubistvo, prenosi portal Tanea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu